سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و شنید مردى دنیا را نکوهش مى‏کند فرمود : ] اى نکوهنده جهان ، فریفته به نیرنگ آن ، به ژاژهایش دلباخته و به نکوهشش پرداخته . فریفته دنیایى و سرزنشش مى‏نمایى ؟ تو بر دنیا دعوى گناه دارى ، یا دنیا باید بر تو دعوى کند که گنهکارى ؟ دنیا کى سرگشته‏ات ساخت و چسان به دام فریبت انداخت ؟ با خفتنگاههاى پدرانت که پوسیدند ؟ یا با خوابگاههاى مادرانت که در خاک آرمیدند ؟ چند کس را با پنجه‏هایت تیمار داشتى ؟ و چند بیمار را با دستهایت در بستر گذاشتى ؟ بهبود آنان را خواهان بودى ، و دردشان را به پزشکان مى‏نمودى . بامدادان ، که دارویت آنان را بهبودى نداد ، و گریه‏ات آنان را سودى . بیمت آنان را فایدتى نبخشید ، و آنچه خواهانش بودى به تو نرسید ، و نه به نیرویت بیمارى از آنان دور گردید . دنیا از او برایت نمونه‏اى پرداخت ، و از هلاکتجاى وى نمودارى ساخت . دنیا خانه راستى است براى کسى که آن را راستگو انگاشت ، و خانه تندرستى است آن را که شناختش و باور داشت ، و خانه بى نیازى است براى کسى که از آن توشه اندوخت ، و خانه پند است براى آن که از آن پند آموخت . مسجد محبان خداست ، و نمازگاه فرشتگان او ، و فرود آمد نگاه وحى خدا و تجارتجاى دوستان او . در آن آمرزش خدا را به دست آوردند و در آنجا بهشت را سود بردند . چه کسى دنیا را نکوهد حالى که بانگ برداشته است که جدا شدنى است ، و فریاد کرده است که ناماندنى است ، گفته است که خود خواهد مرد و از مردمش کسى جان به درنخواهد برد . با محنت خود از محنت براى آنان نمونه ساخت ، و با شادمانى‏اش آنان را به شوق شادمانى انداخت . شامگاه به سلامت گذشت و بامداد با مصیبتى جانگداز برگشت ، تا مشتاق گرداند و بترساند ، و بیم دهد و بپرهیزاند . پس مردمى در بامداد پشیمانى بد گوى او بودند و مردمى روز رستاخیز او را ستودند . دنیا به یادشان آورد ، و یادآور شدند . با آنان سخن گفت و گفته او را راست داشتند . و پندشان داد ، و از پند او بهره برداشتند . [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 99 دی 9 , ساعت 9:19 عصر

شبهه 2

چرا در روایات آمده که هرچه مومن ایمانش بیشتر باشد بلا و گرفتاریش بیشتر است؟

 

جواب: رابطه بین بلا و قدرت روحی یک رابطه دو سویه است

برای واضح شدن مطلب به این مثال دقت کنید:

انسان از دو بعد جسمی و روحی تشکیل شده است، کمال جسمی و بدنی او در قدرت بدنی اوست و برای رساندن بدن به این کمال ابتدا در یک باشگاه بدنسازی ثبت نام میکند تا تحت نظر یک مربی با برنامه های متناسب به این مقصود برسد. لهذا مربی باتوجه به ظرفیت بدنی او ابتدا با یک برنامه سبک شروع میکند و به مرور هرچه توان بدنی او قوی تر شود برنامه را سخت تر میکند تا سرانجام به کمال لازم برسد پس بدون برنامه های سنگین و سخت عملا امکان ندارد که بدن به کمال نهایی خود برسد.

از طرف دیگر رابطه بین روح و مشکلات نیز به همین گونه است، کودکی که با گرفتن یک شکلات از او اشکش در می آید، چون روح بسیار ضعیفی دارد. اما همین کودک به مرور زمان با سختی های مختلف به مرتبه ای از قدرت روحی میرسد که به این راحتی شکسته نمیشود حتی اگر همه هستی اش را از او بگیرید!

بنابراین خداوند نیز مومن را به گرفتاری های مختلفی مبتلا میکند تا به قدرت روحی لازم برسد. همانگونه که قرآن می فرماید:

وَلَنَبْلُوَنَّکُم بِشَیْءٍ مِّنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ.

 

و بی تردید شما را به ترس و گرسنگی و کاهش بخشی از اموال و کسان و محصولات آزمایش مى  کنیم . و صبرکنندگان را بشارت ده. سوره بقره آیه 155

 

از اینرو مومن باید در برابر مصائب و سختی ها صبور باشد تا به قدرت روحی لازم برسد به گونه ای که هیچ قدرتی نتواند روح او را بشکند و او را تسلیم کند.

 

ناگفته نماند که گرفتاری های خود ساخته ارتباطی به ایمان ندارد و از این جهت فرقی بین مومن و کافر نیست و چه بسا کافر گرفتاری هایش بیشتر از مومن باشد اما جز درد و رنج حاصلی برای او ندارد هر چند در صورت صبر بر آن مشکلات ممکن است به قدرت روحی نسبی و محدودی برسد.

پس دین باشگاه روح سازی است -و تکلیف به معنای سختی است- که روح با برنامه هایی همچون انجام واجبات و ترک محرمات در کنار برخی مشکلات روزمره مثل نقص در اموال و از دست رفتن سلامتی و... تربیت میشود تا به نقطه مطلوب و کمال نهایی که لایق آن است برسد.

و از آنجایی که گناه لذتی بیجاست درست در مقابل کمال انسانی قرار دارد.

و کسی که ایمان نیاورد همچون کسی است که برای ساختن بدن خود در باشگاه بدنسازی ثبت نام نکند که هرگز بدن او بدون برنامه و نظارت یک مربی به کمال نخواهد رسید.

??#محمدمهدی_فریدونی

@antishobhe313mmf

 

www.ghalh.parsiblog.com



لیست کل یادداشت های این وبلاگ