سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش فقط سه گونه است : آیه ای استوار یا قانونی عادلانه و یا سنّتی پایدار و جز آن تنها فضیلت است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
سه شنبه 100 شهریور 2 , ساعت 12:18 صبح

شبهه 47

 

در قرآن آیاتی هست که بیان می کند اسلام نه برای ما و نه هیچ کشور دیگری نیامده است و تنها برای عربستان آماده است!!!

 

 پاسخ:

آیاتی در قرآن هست که برخلاف ادعای شما به صراحت دین اسلام را جهانی معرفی کرده است از جمله: 

الف) قُلْ یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ جَمِیعًا... 

بگو: ای مردم! یقیناً من فرستاده خدا به سوی همه شما هستم... سوره اعراف آیه 158

ب) ...وَأُوحِیَ إِلَیَّ هَ?ذَا الْقُرْآنُ لِأُنذِرَکُم بِهِ وَمَن بَلَغَ... و این قرآن به من وحی شده تا به وسیله آن شما وهر کس را که این قرآن به او مى  رسد بیم دهم. سوره انعام آیه 19 

ج)تَبَارَکَ الَّذِی نَزَّلَ الْفُرْقَانَ عَلَى? عَبْدِهِ لِیَکُونَ لِلْعَالَمِینَ نَذِیرًا 

با برکت است آنکه قرآن را به تدریج بر بنده اش نازل کرد، تا برای جهانیان بیم دهنده باشد. سوره فرقان آیه 1 

د) إِنْ هُوَ إِلَّا ذِکْرٌ لِّلْعَالَمِینَ 

نیست قرآن مگر اینکه مایه تذکر و پندی برای جهانیان است. سوره ص آیه 87

 

از اینرو با توجه به آیات فوق، تردیدی وجود ندارد که دین اسلام دینی جهانی و برای همه جهانیان است با این وجود برخی سعی کرده اند با سوء برداشت از بعضی آیات دین اسلام را مختص به اعراب یا عربستان معرفی کنند که به طور کلی میتوان آن ها را به سه دسته زیر تقسیم بندی کرد:

 

دسته اول آیاتی که میگویند: قرآن به زبان عربی نازل شده است، از اینرو برخی برداشت کرده اند که پس مختص به قوم عرب است.

در پاسخ می گوئیم: نازل شدن قرآن به زبان عربی هیچ تلازمی با مختص بودن آن به اعراب ندارد بلکه از آنجایی که به اعتراف زبان شناسان زبان عربی کاملترین زبان است از اینرو محتوای عمیق دینی و خصوصا مباحث توحیدی را در قالب این زبان بهتر می توان بیان کرد. از طرف دیگر آیه قرآن در مقام بیان بهانه‌جویی برخی مشرکات عرب است که می فرماید: اگر قرآن به غیر عربی بود مشرکان عرب به آن ایمان نمی آوردند.

 

دسته دوم آیاتی که میگویند: ما برای هر امتی پیامبری را فرستادیم که برخی این را برداشت کرده اند که پس اسلام هم فقط مختص به اعراب است.

در جواب می گوئیم: از طرفی هیچگاه قرآن ایمان آوردن غیر عرب را نفی نکرده بلکه از همان زمان امثال سلمان فارسی و بلال که عرب نبودند نیز اسلام آوردند از طرف دیگر آیه فقط در مقام بیان این است که برای همه امت های سابق پیامبر فرستادیم و این منافاتی ندارد که آخرین پیامبر برای همه عالم مبعوث شده باشد.

 

دسته سوم آیه ای است که می گویند مردم مکه را انذار کن که برخی آن را دلیل بر این میدانند که پس اسلام فقط محدود به مکه و اطراف آن است!

در پاسخ باید گفت: اسلام دینی جهانی است ولی در دعوت مردم به اسلام به تدریج از اقوام پیامبر(ص) سپس مکه و اطراف آن و بعد از آن رسماً با نامه پیامبر(ص) به پادشاهان روم و ایران، جهانی بودن آن را اعلام کرده است و الا اگر دینی مختص به اعراب بود دلیلی نداشت پیامبر(ص) پادشاه روم و ایران که غیر عرب بودند را به دین اسلام دعوت کند.

 

بنابراین آیات قرآنی به جهانی بودن دین اسلام تصریح کرده و کسانی که سعی کرده اند از برخی آیات دیگر اسلام را محدود به شبه جزیره عربستان یا اعراب بکنند عمدا یا سهوا دچار سوء برداشت شده اند.

??#محمدمهدی_فریدونی

eitaa.com/antishobhe313mmf



لیست کل یادداشت های این وبلاگ